майстер-клас-декупаж коробочки-скриньки
Головна › Декупаж коробочки-скриньки

Декупаж коробочки-скриньки

Декоруємо картонну коробку в техніку "декупаж"

Декупаж - воістину універсальна техніка. Крім того, що вона підходить для різних віків і професій, з її допомогою можна декуріровать велика кількість різнопланових виробів із самих звичайних або несподіваних матеріалів. За допомогою такої техніки можна робити й декор для будинку, і подарунки, це ще й більша порція релаксу й задоволення від процесу створення своїх власних шедеврів. А вже про тематику зображень і говорити не доводиться. Сьогодні можна купити серветки декупажні на самі нетривіальні теми в Києву, і в будь-якому куточку України є столові серветки, які ідеально підходять для такої серветкової техніки.

Давайте разом пофантазуємо й перетворимо мрії в реальність, і зробимо скриньку з картону в стилі декупаж.

На майстер-клас декупаж завжди найдуться необхідні інструменти, ну й додаткові матеріали можна купити в Артавці, що біля метро Дарниця, на Левом бережу.

Для маленького перетворення картонної коробочки у вишукану охоронницю милих серцю дрібничок ми використовували:
 
  • коробочка картонна
  • серветка для декупажу чорно-біла
  • декупажний клей-лак
  • акрилова фарба металік у золотому кольорі
  • лак акриловий глянсовий
  • спонж поролоновий
  • плоска м'яка пензель середнього розміру
  • декор 

 1 Картонна коробочка білого кольору не має задирок, рівна, тому її не треба додатково ґрунтувати або ще якось підготовляти, що суттєво заощаджує нам час. Приступаємо відразу до фарбування. Спонжем покриваємо в 2 шару в різних напрямках.

 

 2 Із серветкою працюємо звичним способом - зняли два нижні шари й залишили лише тоненький малюнок, вирізали або обірвали.

 

3 Тонка серветка не має потреби в тому, щоб наносити клей на основу, тому ми рідким клей-лаком приклеюємо відразу ж серветочку до основи. Якщо Ви не певен, можете зробити перший крок водою, а потім приклеїти клеєм. Зверніть увагу: якщо клей Ваш густий, краще додайте пари крапельок води, так склад зможе легко просочити серветку.

4 Боку коробочки будуть аналогічного золотого кольору. 2 шару фарби зроблять їх просто неперевершеними. Я покриваю боки в одному поперечному напрямку.

5 Наносимо два шари лаку проміжним повним сушінням - і наш шедевр практично готовий радувати.

 

Якщо є бажання, можна додати стрічечку, приклеїти перли або інший декор, але будьте уважні - не переборщите з декором. 

 

Майстер-Клас по декупажу підготовлений нашим майстром спеціально для "АРТЛАВКА", а побачити скриньку запрошуємо в наш магазин на Попудренко,28.

Якщо Вас зацікавила стаття, Вам буде цікаво довідатися про ці товари:
Передплата на новині