Писанкарство Київ писачок купити Україна
Головна › Великодня писанка

Писанкарство

Головні запитання й відповіді про писанкарство.
Великодня писанка

Писанкарство з кожним роком стає все популярнішим серед молоді та підростаючого покоління. Вже починаючи з садочка, діток залучають до цього захоплюючого дійства з вогнем, фарбами та таким цікавим інструментом, як писачок. Звичайно, багато дорослих, звертаючись до традицій та звичаїв наших пращурів, теж бажають спробувати на ділі, що то таке писанкарство.

Сьогодні експерти магазину Артлавка підготували відповіді на ті запитання, які найчастіше виникають щороку напередодні Великодня у дорослих та юних писанкариків.

Що потрібно для писанкарства?

Як не дивно, але така захоплююча справа вимагає зовсім небагато матеріалів та інструментів, та і ціна на все це далеко не захмарна і доступна для кожної родини. Почнемо з інструментів

  • Писачок для писанок.

Без нього ця праця неможлива, тому, в залежності від кількості бажаючих, Ви можете купити один чи пару писачків для домашнього вжитку. Такий інструмент буде служити не один десяток років, звичайно при обережному поводженні з вогнем. Писачок складається з двох частин - робочої та деревяного тримача. Робоча чашечка виконана українськими майстрами з металу, який має здатність надовго утримувати тепло.

Де купити писачок в Києві?

Запрошуємо в магазин Артлавка за всім необхідним для писанкарства. Ми знаходимось на розі бул. Праці та вул. Попудренко. А також відправляємо замовлення по Україні.

  • Затемнений віск для писанки

Щоб розписати біленьке яйце знадобиться затемнений віск. Його добре видно за рахунок контрастних кольорів.

Чи можна писати парафіном?

Початківці часто питають, а також пробують писати парафіном. Звичайно, це не заборонено, але має кілька недоліків. По-перше, прозорий парафін ну дуже погано видно на яйці, що ускладнює роботу, особливо для діток. А по-друге, парафін погано тримається і пристає до шкаралупи, тому відпадає, від чого виходять неточні візерунки.

  • Фарби для писанки

В наш час актуальними є аналінові фарби. Це хімічні барвники українського виробництва, на кшталт фарб для тканин. Вони чудово тримають колір, не вигорають і ідеально підходять для цієї техніки. Звичайно, в давні часи майстрині користувалися натуральними природніми барвниками з квітів, трав, ягід. Можна купити також американські барвники для писанки, які в основному використовують професіонали.

Як працювати писачком?

Для роспису яйця поставте парафінову чи воскову свічку, піднесіть писачок, нагрійте його а далі наберіть невеличкий шматочок темного воску. Знову підігрійте на вогні і пробуйте писати. Далі йде процес покрокового фарбування візерунків, починаючи з найсвітлішого кольору.

Як видувати яйце?

Для цього знадобиться надфіль, який проколює яйце так, щоб воно не тріснуло. Для цього він має зазубринки - насічки, які вкуручуються і роблять акуратний отвір. Далі за допомогою шприца видувають яйце, і висушують. Якщо Вам ця справа здається складною, можна купити готову видутку в магазині Артлавка.

Ось найголовніші питання, які можна почути від наших відвідувачів. Якщо у Вас виникли питання - обовязково пишіть нам чи дзвоніть! Ми з радістю допоможемо.

Якщо Вас зацікавила стаття, Вам буде цікаво довідатися про ці товари:
Відгуки по статті :
Середній рейтинг: 5  Всього відгуків: 1
Написати відгук
    • 5
    Мені сподобався Ваш магазин. Я довго не могла знайти всі потрібні товари. А тут все в одному місці. Пречудовий персонал. Всього Вам найкращого!
Передплата на новині