Декупаж скриньки "Маки" - майстер-клас і ради в інтернет магазині рукоділля й хобі АРТЛАВКА.
Головна › Декупаж скриньки "Маки"

Декупаж скриньки "Маки"

Майстер-Клас по декупажу дерев'яної скриньки

Скринька, декорована в техніку декупаж, напевно, сама популярна тема в цій справі. Адже з такої заготовки починають свій творчий шлях ті, хто вперше вчиться приклеювати декупажні серветки, і ті, хто вже зробив не один десяток виробів у цій дивній техніці. Така основа дозволяє творити, прикрашати й застосовувати безліч приймань. Отут у хід іде кракелюр і состаривание, підмалювання фарбами й прикраса ажурними серветками, доповнення за допомогою трафаретів, декор за допомогою металевих ключиків, дзеркал, бантиків і інших мініатюрних прикрас. Досвідчені майстри не зупиняються на звичайних прийманнях, а намагаються зробити свій виріб особливим і неповторним.

У даному майстер-класі Наталія покаже як зробити зі звичайної скриньки прекрасний виріб, доповнить його оригінальними фішками й розкриє кілька секретів у декупажу.

Ну що ж, починаємо майстер-клас по декупажу на скриньці

Для роботи в даній техніці необхідно приготувати класичний набір матеріалів і трохи звичних  інструментів:

  • дерев'яна скринька на застібці
  • наждаковий папір, бажано дрібний
  • ґрунт акриловий білий
  • серветка для декупажу з мотивом "маки"
  • клей декупажний
  • різні акрилові фарби
  • поролоновий спонж 
  • лак на водній основі
  • контур з ефектом перлин
  • пензлі

1) Для того, щоб виріб був акуратним з рівної поверхню, необхідно зашкупіть поверхня, покрити ґрунтом, потім при необхідності ще раз пройтися шкуркою.

2) Далі приступаємо до роботи із серветкою для декупажу. У мене мотив з маком. Приклеюємо декупажним клеєм. У даному прикладі, я буду клеїти маки й зовні й усередині. 

3) Після того, як серветка висохнула, я стала зафарбовувати поверхня без серветок фарбою-металік з ефектом золота, бронзи - щоб зробити стиль антик. Застосовуючи коричневий колір, я виділила кути кришки, додала новий відтінок основному малюнку. Отут уже фантазія вітається, але галвное вчасно зупинитися й не погіршити і не зіпсувати свою роботу надлишком фарб і відтінків :) 

4) На цьому етапі головна справа зроблена, залишилося лише покрити лаком. А ще я часто  використовую в моїх роботах декоративні матеріали й елементи, які легко купити в Києву й Україні. У даному випадком я підібрала рідкі перли чотирьох квітів - червоний, перлово-білий, золотий і срібний.

Спеціально для сайту Атлавка, Наталія Кельш.

Якщо Вас зацікавила стаття, Вам буде цікаво довідатися про ці товари:
Передплата на новині