Декупаж - ідеї для декупажу- як робити декупаж -декупаж початківцем - матеріали для декупажу- декупажні серветки - ціна - купити
Головна › Декупаж. Поле фантазії не обмежений...

Декупаж. Поле фантазії не обмежений...

Історія виникнення техніки декупаж, ідеї для декупажу, корисні ради починаючим.

Стародавнє мистецтво декупаж походить від слова "вирізати". За допомогою його предмети оклеиваются різними малюнками, надаючи самому предмету не тільки інший колір, а й ефекти типу старіння предмета, покриття тріщинами й інші.

Як робити декупаж було відоме ще в прадавні часи - із дванадцятого століття почали робити тонкий папір і покривати нею предмети побуту. Дуже добре знали як зробити декупаж і в часи Людовика Чотирнадцятого. Цим мистецтвом захоплювалися придворні дами, прикрашаючи ангелами й квітами, вирізаними з паперу, свої будинки. У цей час у сусідній Англії мистецтво було улюбленим захоплення простих людей. Щоб довідатися, що потрібно для декупажу була випущена навіть спеціальна книга з тисячами малюнків, зі зразками й докладними описами. Особлива популярність декупажу довелася на 18-19 століття, коли дами обклеювали різнобарвними картинками все, що попадалося під руку, аж до скриньок і музичних інструментів.

Зараз прадавнє мистецтво як і раніше перебуває на найвищому рівні. За допомогою картинок, наклеюються на поверхню предметів, можна добитися ефекту намальованої картини.

Крім цього, декупаж підкорить усі нові серця й у цього мистецтва з'являються мільйони шанувальників. Творчі люди можуть створювати справжні твору мистецтва, а новачки можуть спробувати себе в цьому новому для них захопленні.

Головне, придбати заготовки для декорування й інші матеріали для заняття декупажем: різні фарби, плоский пензлик, спеціальний клей, акриловий лак і декупажні серветки.

Незабаром це захоплююче заняття стане Вашим улюбленим времяпровождением із друзями.

Можливість створення картин надасть Вам широкий простір для польоту фантазії, границі якого воістину невичерпні.

Декупажем із задоволенням займаються й дорослі й діти, тому дане заняття може стати одним з улюблених розваг для всієї родини.

Подібним способом можна прикрашати будь-які предмети в будинку: шафки, коробки для подарунків, горщики для квітів, тарілки.

Цим способом можна задекорувати не тільки тверді предмети, але й штори, подушки й інші вироби із тканини.Для цього використовується спеціальний клей, який не розтріскується в процесі прання й експлуатації.

За допомогою декупажу можна додати нове життя предметам, що давно зберігаються на курних полках. Предмети, прикрашені за допомогою даної техніки, можуть бути відмінними подарунками.

Можна навіть прикрашати світлини друзів, а спеціальний лак додасть ефект старіння або розтріскування.

У наслідку поверхня предметів покривається лаком, тому ніякі ушкодження їй не страшні.

На день Валентина добре підійдуть свічі або мило, панно й скриньки, прикрашені за допомогою декупажу, а на Великдень можна легко прикрасити незвичайними малюнками крашанки.

Ми рекомендуємо Вам спробувати себе в цім мистецтві, яке гарантовано сподобається всім без винятку.

Наш сайт допоможе Вам розібратися з усіма тонкощами цього мистецтва й надасть не тільки різні ідеї для декупажу , але й відповідні матеріали для заняття улюбленою справою.

 

 

 

 Наступна >

Якщо Вас зацікавила стаття, Вам буде цікаво довідатися про ці товари:
Передплата на новині