Майстер клас по декупажу й Кракелюру. Техніка декупаж - як робити.
Головна › Вишукана підставка в техніку декупаж із двофазним кракелюр

Вишукана підставка в техніку декупаж із двофазним кракелюр

Декупаж на дерев'яних поверхнях у парі із двофазним кракелюр.

У виставі ідеальної кухні завжди вимальовується красиво оформлений кухонний інтер'єр у комбінації з оригінальними дрібничками, які несуть характер і душу господарки кухні й будинку. Звичайно ж, усі вироби, зроблені своїми руками або подаровані власниці кухні - це красиво, стильно, оригінально й неповторно. І напевно, кожна хозаюшка мріє бути оригінальної, неповторної в головній кімнаті в будинку, де діються кулінарні шедеври, де проводяться сімейні сніданки, ухвалюють дорогих гості або вечеряють у сімейному колі. Прикрасити сімейне гніздечко можна зробивши кілька речей в одному стилі.

Для цього, варто перетворити кухонну досочку, використовуючи нескладну техніку нанесення серветок і додати додаткового шарму, зробивши кракелюр по поверхні.

Запрошуємо подивитися майстер-клас по Кракелюру в комбінації з Декупаж.

  Завдяки даному прикладу будь-яка рукодільниця зможе переконатися в тому, що техніка декупажу не так і складна, якщо підходити із творчим настроєм і захопленням.

 Що придасться нам у роботі:

• Звичайна кухонна досочка послужить чудовою основою для декорування

•  Спеціальний акриловий ґрунт для дерев'яних виробів, який вирівняє колір основи

• Декупажних серветочки (отут уже можна дати волю фантазії)

• Пензель плоска для приклеювання серветки

• Акрилові фарби

• Двофазний лак для кракелюрних тріщин ;

 • Лак для того, щоб зробити імітацію стародавніх тріщин 

• Патина;

• Ножиці ;

• Спонж поролоновий;

• Скотч.

Коли цей нескладний список матеріалів і интсрументов готовий, саме час починати майстер-клас "декупаж кракелюр на дощечці"

1.Дерев'яні заготовки перед нанесення фарби, серветок обов'язково ґрунтуємо, створюючи матовий фон-основу для Подальшого декорування. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Після того, як нижній шар ґрунтовки остаточно висохнув ( це не займе багато часу, але можете скористатися й феном), красимо заготовку акриловою фарбою, яка стане основним тлом майбутнього виробу.

3.Техніка декупажу. Щоб зробити декупаж на дощечці, вибираємо малюнок з декупажной серветки й вирізуємо потрібні елементи. У нашому випадку популярні квіткові мотиви будуть головним акцентом досточки. Пензлик змочуємо в клеї й наносимо в те місце, де будемо клеїти квіти. Після того, як усі квіточки розташовані в потрібному місці, зверху повторно проходимося клеєм і пригладжуємо м'яким пензликом від серединки малюнка до країв.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4. Якщо є бажання й невелика навичка, растушевиваем небагато фарби навколо квітів. Приймання підмалювання надає яскравості й м'якості малюнку й приховує різкі переходи кольору.

5. Боку виробу будемо робити контрастними. Для того, щоб виконати цю роботу акуратно й рівно й полегшити собі праця, варто приклеїти малярський скотч у крайки, а потім нанести фарбу шоколадного відтінку.

 6.Потім переходимо з техніку кракелюра. Маючи двофазний кракелюр, зробити акуратні тріщини на виробі буде не складно. Перший щабель - наносимо лак з першої баночки й залишаємо сохнути (на 2 години без фена). У кожному разі, перевіряємо ступінь просушки - нам необхідно не дати повністю висохнути поверхні, а залишити її злегка липкою. Ну не бійтеся пробувати пальцем ступінь липкості.

7.Приступаємо до другого щабля: на такий непідсохлий перший шар наносимо другий компонгент лаку (беремо другу баночку). Для того, щоб тріщини не були хаотичні, наносимо лак в одному напрямку. Ну, а якщо Ви очікуєте саме нерівні тріщини, наносите як Вам подобається, головне не повторюйте мазки двічі на одній ділянці.  

 

 

 И от Ви бачите, як починають з'являтися очікуються візерунки, для того, чоби їх було видніше, після повного висихання роботи, варто пройтися патиною, яка внесе контрасность у верхній шар і виявляться чіткі лінії тріщин.

 

Якщо Вас зацікавила стаття, Вам буде цікаво довідатися про ці товари:
Передплата на новині